Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی وقوع‌ چندین فقره حریق گسترده در برخی مراتع شهرستان بروجن، تاکنون بیش از 18 هکتار از این ذخیره‌گاه‌های طبیعی و گیاهی به دست عامل انسانی نابود شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ همه ساله در فصل تابستان با گرم شدن هوا و خشک بودن پوشش گیاهی مراتع و جنگل‌ها، آمار آتش‌سوزی نیز افزایش یافته که عمده این اتفاقات به‌دلیل سهل‌انگاری عامل انسانی در برافروختن آتش بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



امسال نیز همانند سال گذشته به‌دلیل بارش‌های مطلوب، رشد پوشش گیاهی مراتع به‌ویژه گونه‌های علفی یک‌ساله با قابلیت اشعال فراوان تراکم بیشتری پیدا کرده و به‌دنبال آن آتش‌سوزی مراتع نیز افزایش یافته است.

با دریافت گزارش از بخشداری‌های مرکزی و گندمان شهرستان بروجن، تاکنون بیش از 18 هکتار از مراتع و باغات این دو بخش با وقوع 9 فقره حریق گسترده در آتش سوخته است.

عمده خسارت وارده شده در آتش‌سوزی‌های اخیر مربوط به مراتع شهر نقنه و روستاهای سرپیر و مورچگان بوده که با حضور یگان‌های حفاظت منابع طبیعی و آتش‌نشانان و همکاری نیروهای امدادی و مردمی اطفا شده است.

فرمانده آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بروجن در گفت و گو با خبرنگار جهانبین نیوز؛ با بیان اینکه در 3 ماهه اول سال جاری آتش‌نشانان در 8 عملیات اطفا حریق مراتع حضور داشته‌اند، گفت: آتش رخ داده در مراتع از نوع جامدات قابل اشتعال (نوع A) بوده که بهترین خاموش‌کننده آب است.

اسماعیل یزدانی بیان کرد: ناهمواری و صعب‌العبور بودن مناطق باعث دسترسی دشوار نیروهای امدادی و تجهیزات اطفا حریق به کانون آتش شده که متأسفانه این موضوع به گسترش حریق در موارد اخیر دامن زده است. 

وی بی‌احتیاطی عامل انسانی را عمده دلیل این اتفاقات عنوان کرد و افزود: انتخاب محل مناسب، سنگ‌چین دور آتش و خاموش‌‎سازی پس از استفاده به کاهش موارد آتش‌سوزی کمک خواهد کرد.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بروجن نیز در گفت و گو با خبرنگار جهانبین نیوز؛ گفت: یکصد و پنجاه و چهار هزار هکتار مرتع در این شهرستان وجود داشته که عمده پوشش گیاهی این مراتع گَوَن است.

اسماعیل پوینده با بیان اینکه افزایش بارندگی طی دو سال گذشته تراکم پوشش گیاهی مرتع را به‌دنبال داشته است، افزود: لازم است بهره‌برداران در حفاظت از مراتع و جلوگیری از ایجاد حریق اهتمام بیشتری داشته باشند. 

وی مدیریت چرای دام در مراتع، دقت در استفاده از آتش برای کنترل علف‌های هرز و پَس‌چَر و مشارکت جدی بهره‌برداران در اطفا حریق و جلوگیری از آتش‌زدن عمدی مراتع در زمان بروز اختلافات اجتماعی را از مهمترین راهکارهای حفاظت از منابع ملی عنوان کرد.

شهرستان بروجن با داشتن دو هزار و 257 کیلومترمربع گستره جغرافیایی و 125 هزار نفر جمعیت در 62 کیلومتری مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع است و شغل غالب ساکنان این منطقه دامداری و کشاورزی است.


انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شهرستان بروجن عامل انسانی پوشش گیاهی آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۵۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری عامل خرید و فروش اشیای تاریخی در دهلران

فرمانده انتظامی استان ایلام از دستگیری عامل خرید و فروش اشیای تاریخی در شهرستان دهلران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، سردار جمال سلمانی امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت‌_ اظهار کرد: مأموران انتظامی شهرستان دهلران در یک اقدام اطلاعاتی و پلیسی، موفق به شناسایی و دستگیری عامل خرید و فروش اشیا عتیقه شدند.

وی افزود: متهم با یک دستگاه سواری پژو پارس در محور مواصلاتی دهلران در حال انتقال اشیا عتیقه بود، اما با هماهنگی مراجع قضائی و همکاری سربازان گمنام امام زمان خودروی وی توقیف و به پلیس انتظامی تحویل داده شد.

فرمانده انتظامی استان ایلام خاطرنشان کرد: از خودروی متهم، هفت قطعه اشیای عتیقه شامل دستبند، ظروف مسی، بشقاب و جام فلزی کشف شد.

سردار سلمانی ادامه داد: کارشناسان میراث فرهنگی، قدمت اشیا مکشوفه را مربوط به هزاره نخست قبل از میلاد برآورد کردند.

وی گفت: متهم پس از تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی به مرجع قضائی معرفی شد.

کد خبر 751501

دیگر خبرها

  • اجرای کشاورزی حفاظتی در بیش از ۷ هزار هکتار از اراضی زراعی ارومیه
  • پایه و اساس و ریشه قدرت امروز کشور، معلمان و اساتید هستند
  • اختلافات شخصی عامل ربایش کودک ۱۸ ماهه در تالش
  • اختلافات شخصی عامل ربایش کودک ۱۸ ماهه تالشی
  • با سهل انگاری مدیران برخورد می‌شود
  • دستگیری عامل خرید و فروش اشیای تاریخی در دهلران
  • شهرستان بروجن میزبان نخستین جشنواره اقوام و سنن ایرانی
  • ۱۰هزار عامل اجرایی برای برگزاری انتخابات دور دوم مجلس در کرمانشاه
  • ضرورت برخورد جدی دستگاه قضا با عاملان آتش‌سوزی عمدی جنگل‌ها
  • اوباش عامل درگیری در بیمارستان بهشهر دستگیر شدند